DSB Vil kontrollere over 18000 tilfluktsrom, etter grottefesten i Oslo

adminweb | 01/09/2020 | 0 | Nyheter , Sivilforsvaret

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) oppfordrer eiere og brukere av samtlige tilfluktsrom i landet til gjennomføre en kontroll av tilfluktsrommene.

Det er over 18.000 tilfluktsrom i Norge, skriver Dagbladet. Bakgrunnen for meldingen fra DSB er den mye omtalte festen i et tilfluktsrom på St. Hanshaugen i Oslo natt til søndag.

– Vi kommer til å ta kontakt og oppfordre alle kommuner til å gjøre en ekstra undersøkelse av anleggene som finnes. Dette for å forsikre oss om at sikkerheten er godt ivaretatt og at ikke uvedkommende kommer seg inn, slik at vi ikke får flere liknende hendelser som den vi hadde i Oslo i helga, sier direktør i DSB, Elisabeth Sørbøe Aarsæther, til Dagbladet.

– Vi er svært glade for at dette ikke ble en enda større hendelse, sier direktør i DSB, Elisabeth Sørbøe Aarsæther.

– Når vi nå går ut med denne oppfordringen er det for å unngå at dette skjer igjen. Derfor ber vi alle om å ta en ekstra sjekk. Har noen prøvd å komme seg inn i anlegget, og har bygningseier kontroll på hvem som har tilgang til nøklene, sier direktøren til DB.

Related Posts

Nyhetsbrev mai 2022

adminweb | 03/05/2022 | 0

Kransenedleggelse Det blir kransenedleggelse søndag den 8. mai 2022 kl. 12.30 i minnelunden ved Holen skole, Laksevåg. Dette gjør vi i samarbeid med Hordaland Sivilforsvarsdistrikt og Laksevåg kulturhistoriske museum. Årsmøte…

OVERSIKT

Arkiv

Arkiv