Kronprinsen hyllet Sivilforsvarets skogbranninnsats

adminweb | 19/09/2018 | 0 | Arkiv

DRAMMEN (NRK): Kronprins Haakon fikk kjenne på kroppen hvordan det er å slukke skogbrann, og takket mannskapene for innsatsen de la ned da skogbrannene i sommer herjet i Sør-Norge.

– Det var fint å bære litt på slangene og kjenne litt på hvor tungt arbeid det er, sier Kronprins Haakon til NRK.

Onsdag besøkte han Sivilforsvaret i Drammen, for å høre om deres mange skogbranninnsatser i sommer.

Der fikk kronprinsen også opplæring i hvordan man håndterer en brannsprøyte. Det betyr at han også måtte bære tunge slanger, koble brannslanger, klargjøre vannsprøytene og spyle vann.

– Sivilforsvaret gjør en utrolig viktig jobb for oss alle sammen i samfunnet. Det er en viktig beredskap. Det så vi i sommer da det var masse skogbranner rundt omkring i Norge. De gjør en viktig innsats som det var morsomt å lære litt mer om, forteller kronprinsen.

Kronprins Haakon og Eilev Aakre
Kronprins Haakon sammen med Eilev Aakre fra Sivilforsvaret i Kongsberg.FOTO: KNUT BRENDHAGEN / NRK

– En strevsom sommer

Tørken i sommer ga mange travle dager for brannvesenet, men også for Sivilforsvaret. Været sørget for at de hadde flere oppdrag i juli, enn det de vanligvis har i løpet av et helt år.

ÅrSivilforsvarets innsats i timerPer årTimer totalt201020112012201320142015201620172018 til nåKun juli 20181000000250005000075000Kilde: Direktoratet for samfunnstryggleik og beredskap2010● Timer totalt: 51 062
Knut Tråseviken
Knut Tråseviken fra Sivilforsvaret har hatt en travel sommer.FOTO: KNUT SKYLLINGSTAD / NRK

Anne Rygh Pedersen, avdelingsleder i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), gikk så langt som å beskrive situasjonen som noe man aldri hadde opplevd før.

– Det har vært en strevsom sommer, jeg har aldri vært borti noe lignende som denne sommeren, sier Knut Tråseviken fra Sivilforsvaret i Nore og Uvdal.

Han satte pris på at kronprinsen var på besøk i Buskerud for å lære mer om Sivilforsvaret og takke mannskapene for innsatsen.

– Det var artig at han viste sin interesse og er takknemlig for den jobben vi gjør. Det hjelper på motivasjonen for videre innsats.

Kronprins Haakon og Jørn Syvertsen
Kronprinsen var interessert i å lære mer om hva Sivilforsvaret jobber med. Her sammen med Jørn Syvertsen fra Sivilforsvaret i Kongsberg.FOTO: KNUT BRENDHAGEN / NRK

Takket arbeidsgiverne

Kronprins Haakon valgte også å rette en takk til alle arbeidsgiverne, som legger til rette for at 8000 mennesker kan møte opp i sivilforsvaret hvis det trengs.

Kronprins Haakon besøker sivilforsvaret
Kronprinsen fulgte nøye med under besøket i Drammen.FOTO: KNUT BRENDHAGEN / NRK

– Jeg visste litt om Sivilforsvaret, men det var fint å lære mer. Det er veldig motiverte mannskaper som er her, og de innkalles jo med loven i hånd, forklarer kronprinsen før han fortsetter:

– Så det er grunn til å takke alle de som var med å slukke branner i sommer og alle de som gjør en innsats i Sivilforsvaret. Det er 8000 av dem i Norge. Og også til arbeidsgiverne som lar sine medarbeidere være med og som støtter opp om det.

Onsdag formiddag fikk kronprinsen virkelig kjenne på hvordan det er å jobbe med skogbrannbekjempelse.

– De ga meg jo den tyngste slangen som jeg måtte bære opp bakken. Det er tungt arbeid, smiler Kronprins Haakon.

Kronprins Haakon trekker brannslange
Kronprinsen ble satt i arbeid, og fikk ansvaret med å frakte den tyngste slangen.FOTO: KNUT BRENDHAGEN / NRK

Sivilforsvaret sin innsats i juli 2018

Distrikt Tal på oppdrag
Telemark 16
Buskerud 14
Hedmark 10
Oslo og Akershus 9
Hordaland 8
Aust-Agder 7
Rogaland 7
Østfold 5
Oppland 5
Nordland 4
Sør-Trøndelag 4
Vestfold 3
Aust-Finnmark 3
Sogn og Fjordane 2
Troms 2
Vest-Finnmark 2
Nord-Trøndelag 1
Totalt 102

Related Posts

OVERSIKT

Arkiv

Arkiv